Tanzania är otroligt vackert. Det är vackra människor och det är slående natur. Under början på 2018 kommer Sanawari tillsammans med resebolaget Another Sunshine arrangera en resa dit. Dit där Sanawari startade. Dit där upplevelsen av tid skiljer sig totalt från här. Dit där kilimanjaro reser sig i bakgrunden som det mest naturliga i världen. Dit där du kan se några av jordens mest häftiga varelser i det fria. Dit där du får rött vägdamm i näsan. Dit där du får möta ett folkslag som lever helt annorlunda från oss.

Anledningen till varför jag vill göra detta är inte främst för den obeskrivliga upplevelsen av safari eller Zanzibars paradisstränder, utan för att vi skapar en personlig resa på riktigt. Det vet jag.

Det pirrar i mig när jag tänker på känslan av att hantverkarna kommer att få träffa personer som tidigare sett eller köpt deras hantverk. Eller när jag tänker på det lila stället runt hörnet som lagar alldeles för söt masala chai på morgonen precis intill sandalworkshopen. Ja men tänk vilken grej. För två år sedan planerade vi vår föräldraledighet och bestämde hos för att åka till Tanzania och hyra ett hus i en stad som heter Arusha. När jag berättat om det äventyret och allt som den resa ledde till brukar svaret bli nåt i stil med “ååå en sån resa skulle man göra nån gång i livet”. Det är rätt kul att nu kunna erbjuda den. Den där resan.